Държавите от Г-7 ще  отпуснат 20 млн. евро за борбата

...
Държавите от Г-7 ще  отпуснат 20 млн. евро за борбата
Коментари Харесай

Богатите страни помагат с 20 млн. евро за борба с пожарите в Амазония

Държавите от Г-7 ще  провиснал 20 млн. евро за битката с пожарите, вилнеещи в Амазония, заяви Би Би Си. По-голямата част от парите ще бъдат употребявани за самолети, които да се борят с бедствието от въздуха. Лидерите на най-мощните стопански системи стигнаха до решение да поддържат проект за възобновяване на амазонските гори, който ще бъде направен от Организация на обединените нации през септември. В изказванията си френският президент Еманюел Макрон даде обещание съответни задължения за опазването на Амазонската джунгла, само че упоритостите му се сблъскват с различията измежду сътрудниците му и запасите на бразилския президент Жаир Болсонаро. По-рано английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че Англия ще подари 10 млн. лири за битка с пожарите в Бразилия. 

Хиляди хора излязоха по улиците на Рио де Жанейро с искане да бъде направено повече в борбата с горските пожари, обхванали Бразилия. Протести се състояха и в други градове на страната. Демонстрациите в Бразилия в отбрана на природата прераснаха в антиправителствени митинги. Някои от посланията бяха отправени към президента Жаир Болсонаро, а надписи гласяха, че  той изгаря бъдещето на Бразилия с бездействието си по отношение на нарушаванията при изсичането на горите.

ОБИДИ

Президентът на Франция Еманюел Макрон стана обект на нападки от страна на министъра на образованието на Бразилия Абрахам Вайнтрауб. Той го назова " опортюнистичен глупак, който търси поддръжка от страна на френското земеделско лоби ". Синът на президента Болсонаро - Едуардо, който е сегашен народен представител и предстоящ дипломат на Бразилия в Съединени американски щати, разгласява в Туитър видео от митингите на „ жълтите жилетки ” във Франция с текст „ Макрон е глупак ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР